Арабатська Стрілка

Арабатська стрілка (також відома як Арабатка) - надзвичайно унікальне місце. 

Це піщана коса протяжністю 112 кілометрів та шириною від 270 метрів до 7 кілометрів. Чудове місце для проведення незабутнього літнього відпочинку.

 

Вся західна частина стрілки, являє собою залитий сонцем пляж. Пологий берег складається з піску і маленьких ракушок. Підводна його частина неглибока, і прогрівається до 28-30 градусів, дозволяє приймати морські ванни, навіть тим, хто взагалі не вміє плавати, та найважливіше - дітям. Пляж звернений у відкрите море і дозволяє отримувати велике задоволення від купання і гойдання на хвилях.

Озеро Сиваш, яке омиває берег Арабатської стрілки славиться гідромінеральними багатствами. Прирівняти до нього можна тільки Велике Солоне озеро в США і Мертве море на Близькому Сході. 

 

Мінеральні води були відкриті на Арабатській стрілці відносно недавно. Ці води мають велику цінність по своїй структурі мінералізації, хімічному складу і наявністю різних біологічно активних речовин. Важливо також і те, що ці води термальні, подаються з свердловин з температурою 40-42 градуси. Вони використовуються для лікування різних захворювань. На Арабатській стрілці знаходиться йодобромне джерело, яке також має велику цінність завдяки своїм лікувальним властивостям.

 

Крім лікувальних вод на Арабатці є невичерпні запаси лікувальної грязі і рапи.

Побувавши на Арабатській стрілці ви поєднаєте приємне з корисним: Азовське море, лікувальні болота, голуба глина озера Сиваш, гейзер, та багато іншого чекають на Вас, якщо ви відвідаєте Арабатську стрілку. Також, побувавши на Арабатській стрілці, ви маєте можливість відвідати ще заповідник Асканія-Нова.

 

 

Ми на інших сайтах: